Programma

11:00 uur 17:00 uur Kinderactiviteiten

Ben jij een echte pechvogel? Wil je ook wel eens geluk hebben? Kom dan naar de Dag van de Groninger Geschiedenis en verhoog je kans op geluk. Gooi met hoefijzers om zoveel mogelijk punten te verdienen, draai aan het Rad van Fortuin en maak kans op een leuke prijs. Of eet je buik vol aan gratis poffertjes. En als dat nog niet helpt, mag je ook servies stuk slaan, want scherven brengen natuurlijk geluk. Met de scherven kun je vervolgens een fotolijstje versieren. Kinderen die gelukkig worden van geschiedenis kunnen meedoen aan een leuke rondleiding.

Schatkaart

Haal een schatkaart bij de ingang van Cascadeplein 4 en ontdek waar we alle kinderactiviteiten hebben verstopt.

Rondleidingen langs schatten

Rondleiding bij de Groninger Archieven, foto Marij Kloosterhof Rondleiding bij de Groninger Archieven, foto Marij Kloosterhof

Ga je mee op onderzoek uit in het depot? Dan kun je zien wat de Groninger Archieven allemaal voor mooie en spannende dingen bewaren. Bijvoorbeeld een oude landkaart met verdwenen borgen en een middeleeuwse oorkonde van perkament met 21 zegels eraan. Of wil je liever een echte schat zien? Tijdens de Dag kun je namelijk bijna alle goud- en zilverschatten uit de provincie Groningen in het echt bewonderen. Onze gids laat het je allemaal zien.

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ouders mogen niet mee.
Rondleidingen: 12.00-12.30 uur en 14.00-14.30 uur. 
Aanmelden is noodzakelijk.

Scherven brengen geluk

Scherven, foto Marij Kloosterhof Scherven, foto Marij Kloosterhof

Heb je dat ook wel eens? Dat je net dat ene mooie kopje uit je handen laat vallen? Heb jij even geluk, want met de scherven kun je een heel mooi fotolijstje maken. Neem je eigen scherven mee of sla ons servies kapot.

Test je geluk

Op het parkeerdek kun je hoefijzers werpen en schatzoeken met een metaaldetector. Of kijk wat Vrouwe Fortuna voor jou in petto heeft en geef een draai aan haar Rad van Fortuin. En als je op de Dag van de Groninger Geschiedenis geen geluk hebt, heb je dat misschien wel in de toekomst, want je kunt ook nog je toekomst laten voorspellen door een echte waarzegster.

Gratis poffertjes bij De Oldambtster Poffertjeskraam

Foto Marij Kloosterhof Foto Marij Kloosterhof

Terug naar het programma