Programma

12:00 uur 17:00 uur Activiteit: Victoriaanse Fotostudio

De Victoriaanse Fotostudio

Foto Arjan Verschoor Foto Arjan Verschoor

De Victoriaanse Fotostudio is een mobiele studio waar Arjan Verschoor portretfoto's maakt met een camera uit 1900. Je kunt ervaren hoe het was om 100 jaar geleden op de foto te gaan. De portretfoto’s worden ter plekke ontwikkeld in de donkere kamer en worden daarna gedroogd en geëxposeerd. De Victoriaanse Fotostudio is een educatief en interactief evenement waarin Verschoor het publiek iets laat zien over fotografie in het algemeen en de historie ervan in het bijzonder. Een unieke ervaring die ook nog eens prachtige portretten oplevert.

Wilt u zelf ervaren hoe het is om op de foto gezet te worden in de Victoriaanse Fotostudio? Voor deze activiteit dient u van tevoren kaarten te reserveren.

Arjan Verschoor begon met fotograferen toen hij voor het eerst een fotobeeld helder zag worden in de donkere kamer. ‘Ik zag het beeld langzaam opkomen in het ontwikkelbad en ervoer dat als een magische gebeurtenis. Dat je iemands (licht)uitstraling kan vangen met zilver, dat je het kan bewaren en dat je het daarna weer op je netvlies kan laten vallen. Ik voelde mij een soort magiër en besloot dat ik de fotografie niet kwijt wilde.’

Arjan Verschoor studeerde fotografie aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht en ontwikkelde hij zich verder als portretfotograaf. Lees meer over Arjan Verschoor en zijn geluksgevoel voor fotografie in het magazine van de Dag van de Groninger Geschiedenis. 

Foto Arjan Verschoor Foto Arjan Verschoor

Terug naar het programma