Programma

10:30 uur 17:00 uur Groninger Geschiedenis op pad: Busritten

Historische busritten door de Verhalen van Groningen

Consolation Houses, Klutenplas Den Andel - foto Jan Hendrik van der Veen Consolation Houses, Klutenplas Den Andel - foto Jan Hendrik van der Veen

In het kader van het thema Geluk organiseert De Verhalen van Groningen een aantal zaterdagen in september en oktober historische ritten langs Gronings erfgoed. In museale bussen van het Nationaal Busmuseum gaan passagiers op zoek naar geluk in Groningen. Onderweg vertelt een gids over de bestemmingen, het landschap en de geschiedenis.

De eerste busrit op 30 september voert langs 13 bijzondere kunstwerken, speciaal gemaakt in het kader van de Kerstvloed 1717 in het landschap van Noord-Groningen.

Op 7 oktober gaan de reizigers op de koffie bij bewoners van fraaie historische boerderijen in Westerwolde en de Veenkoloniën.

Op 14 oktober staat het thema Groningse Gelukszoekers centraal. Reizigers maken kennis met de bekendste Groninger ontdekkingsreiziger Abel Tasman en de grootste Groninger gelukszoeker Johan Willem Ripperda. Bovendien gaat de reis langs de Zilvervlootkerk van Niekerk; bekostigd door gelukszoekers op de zilvervloot van Piet Hein.

Op 28 oktober zullen reizigers merken dat geluk in verschillende dingen, zoals religie, liefde, status en reizen zit, door te voeren langs plekken in Noordoost-Groningen met hun eigen geluksverhaal. Bijvoorbeeld het verhaal achter de zeldzame 16de eeuwse muntschat die onlangs gevonden werd in Loppersum.

De busritten beginnen (10.30u) en eindigen (17.00u) in de stad Groningen (tegenover Centraal Station Groningen, bij Rederij Kool). Kosten zijn 32,50 pp (kinderen 15,-), inclusief gids en lunch. Aanmelden is noodzakelijk, via de webshop van de VVV. Let op: de busrit van 7 oktober hanteert andere prijzen en aanmelden gaat via info@erfgoedpartners.nl.

Meer informatie over de busritten: www.deverhalenvangroningen.nl.

Terug naar het programma