Organisatoren

 • Groninger Archieven

  Groninger Archieven

  De Groninger Archieven zijn het informatiecentrum voor de geschiedenis van stad en provincie Groningen. Archieven, boeken, kranten, geografische kaarten, foto’s, films, video’s en geluidsopnames vertellen het verhaal van Groningen van toen tot nu.

  lees meer

 • Huis van de Groninger Cultuur

  Huis van de Groninger Cultuur

  Het Huis van de Groninger Cultuur HGC fungeert als kennis- en adviescentrum op het gebied van de Groninger cultuur (taal, geschiedenis, kunstzinnige uitingen en gewoonten en tradities).

  lees meer

 • Vereniging Stad en Lande

  Vereniging Stad en Lande

  Stad & Lande is een vereniging voor iedereen met interesse voor de geschiedenis van stad en provincie Groningen. Stad & Lande zet zich in voor de culturele belangen van Groningen en bevordert de belangstelling voor de Groninger geschiedenis met tal van activiteiten en publicaties.

  lees meer

 • Groninger Forum

  Groninger Forum

  Het Groninger Forum brengt een keur aan (inter)nationale exposities, films, documentaires, debatten, literaire evenementen, talkshows, presentaties en manifestaties over de wereld van nu. De Bibliotheek Groningen en filmtheater Images vallen ook onder het Groninger Forum.

  lees meer

 • Groninger Museum

  Groninger Museum

  Het Groninger Museum is het best bezochte museum van Groningen en een van de topattracties van de provincie met een bezoekersaantal dat de laatste jaren schommelt tussen de 150.000 en 250.000 per jaar.

  lees meer

 • Noordelijk Scheepvaartmuseum

  Noordelijk Scheepvaartmuseum

  Het Noordelijk Scheepvaartmuseum laat de geschiedenis zien van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart vanaf de Middeleeuwen tot aan de dag van vandaag.

  lees meer

 • De Verhalen van Groningen

  De Verhalen van Groningen

  De Verhalen van Groningen vertelt op een laagdrempelige manier verhalen over de cultuur en de geschiedenis van de provincie.

  lees meer