Nieuwsbericht

18jul Dag van de Groninger Geschiedenis in teken van Opstand

De Dag van de Groninger Geschiedenis draagt dit jaar het thema Opstand. Denk aan de het begin van de 80-jarige oorlog, de Provobeweging, vrouwenemancipatie en de aardbevingsproblematiek. Opstand is ook het landelijke thema van de Maand van de Geschiedenis. De Dag van de Groninger Geschiedenis valt binnen deze maand op zaterdag 13 oktober.

Blokkeren H.L. Wichersstraat 3-8-1972, Persfotobureau D. van der Veen. Groninger Archieven (3054-821_101) Blokkeren H.L. Wichersstraat 3-8-1972, Persfotobureau D. van der Veen. Groninger Archieven (3054-821_101)

In Opstand

Er wordt nog hard gewerkt aan het programma. Een aantal onderdelen staan al vast, zoals een lezing over de Provobeweging, een voorstelling over het begin van de 80-jarige oorlog, de uitreiking van de Scriptieprijs en er zullen een aantal stadswandelingen worden aangeboden. Kinderen kunnen leren striptekenen in het thema Opstand en er zijn poffertjes! 

De Dag van de Groninger Geschiedenis heeft alle ingrediënten die je bij deze dag kunt verzinnen: een informatiemarkt, boekenmarkt, muziek, rondleidingen door het depot van de Groninger Archieven, veel verschillende lezingen, tentoonstellingen en meer.

Dag van de Groninger Geschiedenis

Inmiddels organiseren wij 32 jaar de dag samen met Centrum voor de Groninger Taal en Cultuur, Noordelijk Scheepvaartmuseum, Groninger Archieven, Stad&Lande, Verhalen van Groningen, Groninger Museum, Groninger Forum. 

Praktisch

Dag van de Groninger Geschiedenis 
Zaterdag 13 oktober 2018
Groninger Archieven, Cascadeplein in Groningen
11.00-17.00 uur
Toegang gratis
#DGG18 #opstand

Terug naar nieuwsoverzicht