Nieuwsbericht

22sep 10 jaar Poparchief Groningen

In 2006 werd het Poparchief Groningen opgericht, een initiatief van GAVA en RHC Groninger Archieven. Het is tegelijk fysiek archief en een website over de popcultuur in de provincie Groningen. De site bouwt voort op de website en de muziek- en affichecollectie van fervent verzamelaar Koen van Krimpen. In de afgelopen tien jaar hebben de medewerkers en de tien, vijftien vaste vrijwilligers gegevens verzameld over zo’n 6700 popmusici die actief waren in 2700 bands. En het poparchief groeit nog steeds.

Expositie Poparchief op Dag van de Groninger Geschiedenis 2015, foto: Marij Kloosterhof Expositie Poparchief op Dag van de Groninger Geschiedenis 2015, foto: Marij Kloosterhof

Net als vorig jaar organiseert het Poparchief  tijdens de Dag van de Groninger Geschiedenis een middag rond muziek en popcultuur in stad en provincie Groningen. Dit jaar is extra feestelijk vanwege het tienjarig bestaan van het Poparchief. Kom genieten van optredens van Sherlock Telgt alias MC SherlockA Fugitive en The New Poor. Of luister naar de lezing van Peter van der Heide of het panelgesprek over muziekonderwijs. Host van de middag is Ron Overbeek, die ook vorig jaar al vakkundig de presentatie ter hand nam.

Tussendoor zijn de meest uiteenlopende videoclips van Groninger bodem te zien en er is een expositie naar aanleiding van het te verschijnen fotoboek.

Gert Plas, coördinator van het Poparchief, foto: Marij Kloosterhof Gert Plas, coördinator van het Poparchief, foto: Marij Kloosterhof

Terug naar nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Marlene Bakker en Bernard Gepken

Marlene Bakker en Bernard Gepken

The New Poor

The New Poor

A Fugitive

A Fugitive

VanDeStraat

VanDeStraat

Eva Waterbolk

Eva Waterbolk

The Outtakes

The Outtakes

MC Sherlock

MC Sherlock

Lezing Peter van der Heide

Lezing Peter van der Heide

 Panelgesprek Academie Popcultuur

Panelgesprek Academie Popcultuur