Programma

11:45 uur 12:45 uur Interview Lejo Siepe - Buddy Hermans en het Provo tijdperk

Buddy Hermans, still uit: Bekijk het maar, een film van Buddy Hermans en Johnny Damkat (1969-1973) Buddy Hermans, still uit: Bekijk het maar, een film van Buddy Hermans en Johnny Damkat (1969-1973)

Buddy Hermans is in de afgelopen 30 jaar dé chroniqueur van de kunst van zijn leeftijdsgenoten geworden. Vanaf de jaren tachtig maakt hij films over kunstenaars als Marten Klompien, Henri de Wolf, Jan Steen, Gerrit Krol en recent nog Kees van der Hoef. Een film over galeriehouder Albert Waalkens is in de maak. Zelf was hij bijna overal bij in de jaren zestig en zeventig. Hij heeft veel mensen meegemaakt in hun bloeiperiode, zoals bijvoorbeeld het levende kunstwerk Plopatou, maar ook de provo’s en hippies uit die periode. Zijn geheugen is ijzersterk en hij zal op de Dag van de Groninger Geschiedenis komen vertellen over zijn belevenissen en wederwaardigheden uit juist die verwarrende, chaotische en snel veranderende jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw in Groningen.

Buddy Hermans wordt geïnterviewd door Lejo Siepe (journalist en coördinator Stichting Beeldlijn).

Plopatou, still uit: Bekijk het maar, een film van Buddy Hermans en Johnny Damkat (1969-1973) Plopatou, still uit: Bekijk het maar, een film van Buddy Hermans en Johnny Damkat (1969-1973)

Terug naar het programma