Organisatoren

 • RHC Groninger Archieven

  RHC Groninger Archieven

  Het RHC Groninger Archieven is Het informatiecentrum voor de geschiedenis van stad en provincie Groningen. Archieven, boeken, kranten, geografische kaarten, foto’s, films, video’s en geluidsopnames vertellen het verhaal van Groningen van toen tot nu.

  lees meer

 • Huis van de Groninger Cultuur

  Huis van de Groninger Cultuur

  Het Huis van de Groninger Cultuur stimuleert activiteiten en organisaties gericht op het ontwikkelen, verspreiden, behouden en beschermen van de Groninger cultuur en informeert daarnaast particulieren, culturele organisaties, instellingen en overheden.

  lees meer

 • GAVA

  GAVA

  Het GAVA verzamelt en beheert sinds 1992 het audiovisuele erfgoed van stad en provincie Groningen. De collectie bestaat uit film, audio en video over Groningen, of door Groningers gemaakt.

  lees meer

 • Vereniging Stad en Lande

  Vereniging Stad en Lande

  Stad & Lande is een vereniging voor iedereen met interesse voor de geschiedenis van stad en provincie Groningen. Stad & Lande zet zich in voor de culturele belangen van Groningen en bevordert de belangstelling voor de Groninger geschiedenis met tal van activiteiten en publicaties.

  lees meer

 • Groninger Forum

  Groninger Forum

  Het Groninger Forum brengt een keur aan (inter)nationale exposities, films, documentaires, debatten, literaire evenementen, talkshows, presentaties en manifestaties over de wereld van nu. De Bibliotheek Groningen en filmtheater Images vallen ook onder het Groninger Forum.

  lees meer

 • Groninger Museum

  Groninger Museum

  Het Groninger Museum is het best bezochte museum van Groningen en een van de topattracties van de provincie met een bezoekersaantal dat de laatste jaren schommelt tussen de 150.000 en 250.000 per jaar.

  lees meer

 • Noordelijk Scheepvaartmuseum

  Noordelijk Scheepvaartmuseum

  Het Noordelijk Scheepvaartmuseum laat de geschiedenis zien van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart vanaf de Middeleeuwen tot aan de dag van vandaag.

  lees meer

 • GHD Ubbo Emmius

  GHD Ubbo Emmius

  Het Groninger Historisch Dispuut Ubbo Emmius is de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  lees meer