Nieuwsbericht

17jul Aanmelding Scriptieprijs Groninger Geschiedenis open

De Groninger Archieven en het Huis van de Groninger Cultuur reiken dit jaar voor de tweede keer de Scriptieprijs Groninger Geschiedenis uit. We willen onderzoek naar de Groninger Geschiedenis, waarbij archiefbronnen gebruikt worden, stimuleren. Hiermee besteden we extra aandacht aan jonge onderzoekers en hun onderzoeksresultaten. 

Ben jij en ken je iemand die net afgestudeerd is of dat bijna gaat doen? Wellicht wil jij, hij of zij meedoen aan de Scriptieprijs, die op zaterdag 14 oktober, Dag van de Groninger Geschiedenis, door de jury wordt uitgereikt. De vier genomineerden voor de Scriptieprijs Groninger Geschiedenis houden een presentatie op 14 oktober. Zo kan het aanwezige publiek een stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Voor wie?

Deelname staat open voor iedereen die een bachelor- of masterscriptie met een voldoende heeft afgerond aan een instelling voor hoger of wetenschappelijk onderwijs in Nederland.

Wil je meedoen aan de Scriptieprijs? Download dan het Reglement Scriptieprijs Groninger Geschiedenis 2017 voor de voorwaarden en verwachtingen. 

Voldoet jouw scriptie? Schrijf je in via het aanmeldformulier en stuur de benodigde bestanden op. Inzending is mogelijk tot en met woensdag 13 september.

Terug naar nieuwsoverzicht